Heerlijk eten in Gelderland maar waar

Mariënburg 59 te Nijmegen. Daar. Hier zal je bij het meest lucratieve, toch betaalbare restaurant uit eten gaan. Aan dit adres staat de oudste horeca vestiging van restaurantketen Humphrey’s. Deze is op maandagen en ook dinsdagen open van 17:00 tot 22:00 en de andere dagen van de week van 11:30 tot 22:00. De nabije parkeergarages Mariënburg en Kelfkensbos maken het restaurant makkelijk bereikbaar, vrij simpel via de N325. Voor of na het etentje kom je in korte tijd het centrum in. Ook het station is er niet ver van verwijderd, het is op loopafstand dus het is te combineren met andere bezigheden om een uitje of stadstour te organiseren.

Wat is er te smullen en te drinken?

Vlees, vis en vegetarische keuzes, deze keuken heeft langstaande ervaring met de Nederlandse keuken. Het voorgerecht wordt geserveerd met ambachtelijk brood en aioli en het hoofdgerecht met diverse garnituren, zoals friet en salade. De bijgerechten zijn bij de prijs inbegrepen. Je kan er bijvoorbeeld prima lunchen, dineren en borrelen. Voor de lunch raden wij zeker 1 of 2 kroket(ten) van Oma Bob met maisbrood en mosterd aan. Ga je juist erheen voor avondeten? Probeer dan vooral de Japanse pannenkoek omelet met oosterse groenten en vegetarische cashewnoten! Het 3-gangen menu heeft een vaste prijs per gang dus ongeacht wat je kiest, je zal hetzelfde kwijt zijn. De borrels waarvan je bij Humprey’s Nijmegen kan genieten bestaan uit dranken, wijnen en cocktails. Onder dranken verstaan we koffie, thee, frisdranken, waters en sappen. Als wijntje kun je genoegen nemen met rode, witte, huis- en mousserende wijnen. Ten slotte neem je in de zomerdagen al snel iets fris en fruitigs. Wij raden je aan de Roku Gin & Tonic bij Humphrey’s Nijmegen.

Waarom dit restaurant?

Afgezien van de centrale ligging dichtbij het Hertogplein, heeft Humphrey’s Nijmegen de status voor de oudste vestiging van de keten. Een echte antieke. chique ervaring om ook nog in de oudste stad van Nederland te zijn. Daarentegen is het een vredige en kleurrijke plek met dank aan de moderne betegeling en lichtinval. Daarbij komt natuurlijk het gemak bij het hebben van een menu die consistent is in z’n prijzing. Het andere fijne aan het restaurant is dat het genoeg ruimte heeft voor allerlei soorten arrangementen; op de Humphrey’s vloeren kunnen 200 en 80 gasten binnen en buiten zitten. En als je haast hebt dan kan je vragen om doggy bags of vooraf bestellen en afhalen. Dit restaurant bezorgt ook via Thuisbezorgd.nl. Het is aangenaam als je bekend bent met het 3-gangen menu van andere steden dan kun je hetzelfde naar wens krijgen in Nijmegen. 

Humprey’s is één optie uit vele. Gelderland is een grote provincie met talloze horeca. Het is vanzelfsprekend dat je hiervan meer ziet in de steden, maar ook het platteland heeft hotels, restaurants en cafés en geven vaak een zeldzame ambience. Wees er zeker van om ook deze categorieën te bekijken. Alternatieven voor het leuke Humphrey’s zijn te vinden in Arnhem.