3 leuke belevenissen in Arnhem

Het kan een uitdaging zijn om in jouw regio nog iets nieuws mee te maken. De hoofdstad van Gelderland is net zo. De stad heeft namelijk van alles en nog wat. Arnhem is van alle markten thuis. Nu heeft het veel vergelijkbare elementen als Nijmegen, toch heeft Arnhem zijn eigen unieke bezoekers redenen. Hier zijn 3 leuke belevenissen voor jouw bezoek aan Arnhem.

Museum Arnhem

Het gemeentemuseum van Arnhem heeft een betoverende collectie van moderne kunst. In dit rijksmonument zijn vele werken te aanschouwen van onder andere Alexander Ver Huell en het heeft sinds kort ook een uitbreiding van zijn collectie verwezenlijkt. Zo kun je er nu ook beeldende kunst, boeken en nieuwe figuratie bekijken. Het gebouw, opgericht in 1856, heeft in de afgelopen decennia forse stijgingen in bezoekersaantallen kunnen verwerkelijken. Op slechts een afstand van 10 minuten lopen vanaf het station, is dit museum een uitstekende keuze voor cultuur enthousiasten.

Burgers’ Zoo

Dé dierentuin van Gelderland, de Burgers Zoo, werd geopend in 1913. De tuin is opgericht door Johan Burgers die oorspronkelijk begon met zijn fazanterie, een gebouw voor vogels. Tegenwoordig behuisd de tuin naast vogels ook exotische diersoorten, zoals olifanten, panters en aapjes. Deze tuin is ideaal als familie-uitje. Er zijn voldoende horeca plekjes om te lunchen of een snelle snack te halen. Ook is er een speeltuin aanwezig voor de kleintjes evenals jaarlijks terugkerende evenementen. De tuin is zonder tussenstops te bereiken als je buslijn 3 neemt.

Park Sonsbeek

Dit bekendste en beroemdste park van de Gelderse hoofdstad is een echte juweel. Het is vernoemd naar een familie die uit het Duitse stadje Sonsbeck komt. Het werd geopend in 1889 met een oppervlakte van ongeveer 67 hectare. Het bijzondere aan Park Sonsbeek zijn de hoogteverschillen in en rondom het park waardoor je altijd nieuwe perspectieven zien kunt. Veel gazonnen geven de ruimte voor een picnic op blote voeten in de hete zomerdagen. Natuurlijk zijn er plekjes om wat te eten of drinken. De Witte Watermolen bijvoorbeeld maalt al 500 jaar lang graan tot meel. Helemaal geweldig is dat het park nog geen 10 minuten lopen is vanaf het centrum.

Arnhem is een hele mooie stad en zonder twijfel ééntje die je op je bucketlist moet zetten. Het is ten slot van rekening wel één van onze hoofdsteden, waarom zou je deze niet bezoeken? Arnhem is één van de goede voorbeelden van Gelderse pracht. Het is een familie-vriendelijke plaats en ook enorm centraal ten opzicht van de rest van de provincie en het land. In zijn geheel is Arnhem een volwaardige, rustgevende en verrijkende stad in Gelderland.