Denk je aan een puppy? Volg deze tips!

Zit je er over te denken om ook een puppy in huis te nemen? Het is zeker aan te raden. Puppies op zich zijn natuurlijk al heel leuk, maar je hebt er ook een vriend mee die altijd achter je zal staan. Als je voor het eerst een hond aanschaft is er een hoop te doen. Vaak weten mensen niet waar ze mee moeten beginnen, maar er zijn een paar essentiƫle dingen die je nodig zal hebben voor je nieuwe trouwe viervoeter. Van voer tot speelgoed, het is belangrijk dat de puppy goed voorzien is zodat deze gezond kan opgroeien.

1.   Zorg voor gezond voer

Een van de beste dingen die je kan doen voor je hond in het algemeen(en ook voor je portemonnee op den duur) is om te investeren in gespecialiseerd hondenvoer. Er zijn verschillende bedrijven die zich hierin specialiseren. Bijvoorbeeld advantix hondenvoer wordt ingedeeld in gewichtsklassen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat jouw hond de goede porties krijgt en op een gezond gewicht blijft. Gespecialiseerd voer is ook beter dan standaard voer omdat er extra voedingsstoffen inzitten, waardoor jouw viervoeter op de lange duur ook gezonder blijft, waardoor je dus minder naar de dierenarts hoeft.

2.   Goed speelgoed

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je puppy ergens zichzelf mee kan vermaken. Hondenspeelgoed komt in allerlei vormen en maten van ballen tot botten p tot een letterlijke speelgoed hond. Zeker de macht van een goede knuffel moet onderschat worden. Zeker als je van huis moet zonder de puppy kan een goede knuffel helpen. Honden zijn intelligente dieren en hebben veel stimulatie nodig. Dit betekent goed speelgoed voor binnen en buiten het huis. Tegenwoordig bestaat er zelfs elektronisch speelgoed waardoor je ze zelfs vermaakt kan houden terwijl je zelf andere dingen doet. Honden zijn ook niet de schoonste, dus zorg dat je het speelgoed regelmatig schoonmaakt en vervangt.

3.   Een goede slaapplek

Zorg altijd voor een droge en warme slaapplek. Sommige mensen slapen graag met de honden op bed, en dat is prima. Wil je dat liever niet, dan kan je je puppy altijd trainen om in een mand of, als het een groter ras is, op een matje te slapen. Vaak is een deken ook fijn voor ze. Daar zullen ze wel lekker in proberen te wroeten en op gaan bijten, dus vervang deze met enige regelmaat en investeer er niet al te veel in. Als je puppy moeite heeft met rustig slapen, is het soms ook handig om de slaapplek tijdelijk in de kooi te zetten.

4.   Een dosis geduld

Puppies zijn eigenlijk nog babies. En net als mensen babies en/of peuters zijn die soms ontzettend eigenwijs. Het is belangrijk dat je hier geduldig mee omgaat op het moment dat ze in een bui komen. Beloon goed gedrag en negeer slecht gedrag. Honden zijn slim, dus die zullen zich snel aanpassen wanneer ze leren wat wel werkt en niet werkt. Op die manier train je ze het makkelijkst. Goed gedrag wordt beloond met een snoepje, terwijl je slecht gedrag negeert. Soms is een kleine preek natuurlijk ook op zijn plaats, en wanneer het schuldgevoel duidelijk op de kop te zien is weet je dat de boodschap is aangekomen.