5 tips voor een lagere energierekening in Gelderland

Wil je minder betalen voor gas en stroom? In deze blog vind je handige tips hoe je vandaag nog kunt besparen op jouw energienota. Op die manier houd je geld over voor leuke andere dingen, of je investeert het natuurlijk in bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen om op die manier jouw woning in Gelderland nog duurzamer te maken. In deze blog van vergelijkingssite www.energiehunter.nl lees je er alles over.

  1. Ramen lappen

Lap regelmatig je ramen! Niet vanwege het uiterlijk van je huis, maar vanwege de gratis, licht en warmte die je anders misloopt. Lampen hoeven pas net wat later aan, en de verwarming kan net een graadje lager, als je de zon in je huis toelaat. Natuurlijk licht is ook veel beter voor je lichamelijke én geestelijke gesteldheid.

  1. LED verlichting en spaarlampen

Het lijkt een inkoppertje, maar toch. LED en spaarlampen schelen heel erg veel energie. Op sommige plaatsen voldoet een spaarlamp niet: Hij licht te langzaam op. Even wat pakken uit de voorraadkast, dan wil je niet eerst een minuut moeten wachten om iets te zien. Gebruik daar juist een LED-lamp. Het licht van de lampen blijft verbeteren: ze zijn er al in allerlei warme kleuren, te koop bij bijna alle standaard huishoud winkels of online. De lamp wordt amper heet: dat betekent veel minder verspilling dan een ouderwetse gloeilamp.

  1. Zuinig met water

Waterverspilling betekent energieverspilling. Water in huis moet voortgestuwd worden, vaak verwarmd worden, en komt van ver buiten Gelderland. Als je langer dan 5 minuten doucht, gebruik je meer water dan nodig is voor het gemiddelde bad. Iets om te proberen (als je je haar niet hoeft te wassen): Stap onder de douche, zeep je meteen in, en ga je tanden poetsen. Als je klaar bent met tanden poetsen, stop je ook met douchen. Waarschijnlijk poets je je tanden net wat zorgvuldiger en langer, en douche je nog steeds minder dan vijf minuten. Win-win! Niet te lang douchen is ook beter voor je huid.

  1. Groei je eigen groenten

Op het balkon, op het dak, aan het raam of zelfs aan de muur binnen: overal online zijn makkelijke manieren te vinden om zelf groenten, fruit en kruiden te verbouwen. Dat bespaart een hoop energie op transport, verpakking en koeling in de winkel. Daarbij: het is leuk, therapeutisch, en lekker!

  1. Vergelijk leveranciers

In Nederland zijn er tal van leveranciers van gas en stroom. Via Energiehunter.nl vind je snel de goedkoopste energieleverancier in Gelderland. Dit kan je al gauw vele honderden euro’s besparen. Dit kan je dan bijvoorbeeld weer gebruiken voor zonnepanelen, een warmtepomp of betere isolatie.